2 komentara

O blogu

blogBlog je zamišljen kao mesto na kojem će se, pre svega, učenicima gimnazijalcima prikazivati sadržaji za lakše razumevanje i učenje nastavnog gradiva psihologije. Osim gradiva koje se obrađuje na časovima psihologije, tu će se naći i zanimljivosti iz ove oblasti, filmovi, prezentacije, mape uma, kvizovi, zadaci, radni listovi i dr. Zamišljen je kao multimedijalni priručnik pre svega za gimnazijalce, ali može da posluži i ostalim srednjoškolcima, roditeljima, kolegama i svima onima koji žele da prošire svoja znanja iz psihologije. Blog će jednim svojim delom pomagati učenicima da razviju svoju metodu efikasnog učenja ne samo psihologije, već i drugih predmeta.

Jedan od osnovnih zadataka ovog bloga jeste da se cilj i zadaci nastave psihologije postignu u što je moguće većoj meri kod učenika. Cilj nastave psihologije je usvajanje znanja koja omogućavaju učenicima da shvate biološku i društvenu uslovljenost psihičkog života i doprinos formiranju naučnog pogleda na svet, čoveka i njegovo individualno i društveno ponašanje.

Blog bi mogao da utiče kako na povećanje interesovanja čitalaca za ovu nauku tako i na  podsticanje razvoja ličnosti, sticanje sposobnosti, formiranje stavova i osobina ličnosti.  Na osnovu sadržaja čitalac će moći da stekne potpuniji uvid u pojedine životne situacije i razvoj svoje ličnosti.


Ovakva tema bloga je izabrana kako bi se upotpunili sadržaji časova. Količina materijala nastavnika uvek je veća nego što može da se prikaže za 45 minuta. Blog nam nudi neograničeno vreme, jer vreme provedeno na blogu bira sam učenik, odnosno čitalac.

2 comments on “O blogu

  1. SJAJNO ZAMIŠLJENO,SJAJNO IZVEDENO. BRAVO.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: